16/01/2018 / Δελτίο Τύπου - Συναυλία «Travelling Dreams in Lifeline Emotions»
Δελτίο Τύπου

«Travelling Dreams in Lifeline emotions» :
Ο Γιώργος Λαιμός  επιστρέφει στη σκηνή με μια μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μια μεγάλη συναυλία για καλό σκοπό.

Μετά από τρία χρόνια απουσίας από τις live εμφανίσεις ο  Γιώργος Λαιμός, επιστρέφει στη σκηνή.
 
Σε μια μεγάλη συναυλία που θα λάβει χώρα στις 16/3/2018  στην αίθουσα «Σκαλκώτα», στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών,  ο συνθέτης θα παρουσιάσει συνοδεία μιας μεγάλης ορχήστρας με ροκ αποχρώσεις ορχηστρική μουσική και τραγούδια από τις δύο τελευταίες δισκογραφικές του δουλειές.
 
Τα τραγούδια του Γιώργου Λαιμού θα εκτελέσουν επί σκηνής αξιόλογοι ερμηνευτές με τους οποίους ο συνθέτης συνεργάστηκε στις δύο τελευταίες δισκογραφικές του δουλειές:  Η Γιάννα Φαφαλιού, ο Άκης Δείξιμος ,ο Γιώργος Ρωμοσιός και η Κωνσταντίνα Πούτκαρη .
 
Ο στόχος του Γιώργου Λαιμού είναι μέσα από τις live εμφανίσεις, να επικοινωνεί με το κοινό μέσω της μουσικής του αλλά κυρίως να χρησιμοποιεί την μουσική του ως όπλο για να βοηθήσει παιδιά που το έχουν ανάγκη.  Γι’ αυτό για μία ακόμη φορά όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.
 
Τα έσοδα της συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα διατεθούν στο ίδρυμα «Πνοή- Φίλοι εντατικής θεραπείας παιδιού», που στέκεται δίπλα στα παιδιά που χρήζουν παρακολούθησης σε μονάδες εντατικής θεραπείας και στις οικογένειες τους.
 
Travelling Dreams και Lifeline emotions
 
«Στη ζωή μου οι πιο μεγάλοι μου ευεργέτες στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα». Νίκος Καζαντζάκης.
 
Με πνευματικό πατέρα τον Νίκο Καζαντζάκη ο Γιώργος Λαιμός κινείται με την ίδια μαεστρία ανάμεσα στις δύο αγάπες που κυβερνούν τη ζωή του: Τη θάλασσα και τη μουσική.
 
Ταξίδια και ονείρατα συμπορεύονται σε μια μουσική διαδρομή τριών χρόνων που συμπεριλαμβάνεται στις δύο τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Λαιμού.
 
Τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια εμπνευσμένα από όμορφες και δύσκολες στιγμές, από τα όνειρα του δημιουργού τους συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο τους ήχους της κινηματογραφικής μουσικής , της τζαζ και της κλασσικής μουσικής.
 
Η συλλογή «Travelling Dreams» κυκλοφόρησε το 2016 από την 14 Music με 14 κομμάτια – ορχηστρικά και τραγούδια - που φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Λαιμού.
 
 Δεν είναι τίποτε άλλο από  αυτό που δηλώνει με τόση απλότητα και αλήθεια ο τίτλος του: Ταξιδιάρικα όνειρα που στόχο έχουν να μας παρασύρουν σε μια μαγευτική διαδρομή.
 
Η συλλογή «Lifeline Emotions» που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες εγκαινιάζει την συνεργασία του Γιώργου Λαιμού με τη Heaven Music.
 
Περιέχει 10 καινούριες επιτυχίες με την υπογραφή στη μουσική και στους στίχους του Γιώργου Λαιμού . Τραγούδια βγαλμένα από την ψυχή του δημιουργού τους με προορισμό να αγγίξουν τις δικές μας ψυχές μας παρασύρουν  με την μαγευτική μελωδία σε ένα πραγματικό μουσικό όνειρο.
 
Who is Who
 
Η μουσική που γράφει ο Γιώργος Λαιμός, είναι ένα εντυπωσιακό μείγμα πολλών επιρροών.
 
Αποτέλεσμα της μεγάλης του αγάπης για  τις νότες, γίνεται εσωτερική ανάγκη. Ο συνθέτης Γιώργος Λαιμός, παντρεύει με έναν μοναδικό τρόπο την κλασσική μουσική, με το σύγχρονο ήχο.
 
Η πρώτη του ουσιαστική επαφή του Γιώργου Λαιμού  με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία ενώ εξελίχθηκε και βρήκε την έκφρασή της με μαθήματα πιάνου σε Ωδεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έκτοτε το μουσικό βιογραφικό του συνεχώς εμπλουτίζεται και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων live εμφανίσεις, συμμετοχές σε διαγωνισμούς ανάδειξης τραγουδιού της Ελληνικής εκπροσώπησης Eurovision και κυκλοφορίες προσωπικών album.
 
Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικές δουλειές (Eclipse το 2007, Echoes το 2009, En Plo 17.09 το 2011  Symphonic Smile το 2012, Τravelling Dreams το 2016 και Lifeline Emotions το 2017),  οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο ορχηστρικά όσο και τραγούδια των οποίων εκτός από τη μουσική, υπογράφει και τους στίχους ενώ είναι πολλές και οι συμμετοχές αξιόλογων καλλιτεχνών σε αυτές.
 
Το ίδρυμα «Πνοή»
 
 Η «Πνοή» ιδρύθηκε το 1991 από γονείς, παιδιάτρους και φίλους εθελοντές. Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές εταιρειών, ιδιωτών και δωρεές εις μνήμην. Ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας. Υποστηρίζει γονείς και τα παιδιά τους που νοσηλεύονται στην Εντατική. Υποστηρίζει την εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής. Από το 1996 πραγματοποιεί σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Α΄ Βοηθειών στο ευρύ κοινό.
 
Info
 
Travelling Dreams in Lifeline emotions
Μέγαρο μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Σκαλκωτάς
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα 115 21
 
Προπώληση εισιτηρίων από 23 Φεβρουαρίου